go-with-golazo-neg

Duizenden kinderen verwacht op Baloise Antwerp 10 Miles, deelname aan Kids Mile voortaan gratis via school

Golazo
Golazo

De Baloise Antwerp 10 Miles is niet alleen die mythische run van 16,09 km door de Kennedy- en Waaslandtunnel. Op zondag 23 april vinden in het kader van de 37ste editie van het grootste loopevenement van Vlaanderen ook de Baloise Antwerp Short Run en de Kids Mile plaats. Nieuw dit jaar is dat alle lagereschoolkinderen in Vlaanderen voortaan gratis kunnen deelnemen aan de Kids Mile via de school.

De Kids Mile – de nieuwe naam voor de Kids Run – is 1,8 km lang en is voorbehouden voor kinderen tot 12 jaar. Dankzij een samenwerking tussen organisator Golazo sports en MOEV kunnen alle schoolkinderen in Vlaanderen zich nog tot 31 maart gratis inschrijven via hun school. “We willen voor kinderen en jongeren de drempel om deel te nemen verlagen”, legt Thomas Huyberechts van Golazo uit. “Zowel op financieel vlak als voor jongeren en mama’s en papa’s die de weg naar dit event anders niet vinden. Met deze scholenactie willen we nog meer mensen aan het bewegen krijgen. De voorbije jaren stonden er 1500 deelnemers aan de start van de Kids Mile, op temijn willen we graag zo’n 5000 jongeren aan de start.”

Antwerps schepen voor Onderwijs en Jeugd Jinnih Beels: “Gezond eten en voldoende bewegen is essentieel voor de groei en het leren van kinderen en jongeren. Daarom ook dat we startten met het schoolmaaltijdenproject Smakelijke School, waarvoor we als stad eerder 40 miljoen euro uittrokken. Samen bewegen en als klas of school deelnemen aan de Kids Mile sluit daar mooi op aan, maar daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk. Iets wat we vanuit de stad dus zeer graag aanmoedigen: hierbij een warme oproep aan alle basisscholen om zich ook in te schrijven en deel te nemen.”

Antwerps schepen voor Sport Peter Wouters: “We kunnen het belang van sport en beweging voor kinderen en jongeren niet genoeg benadrukken. Bewegen is niet alleen gezond en cruciaal voor de motorische ontwikkeling, het komt ook de leerprestaties ten goede. Samen sporten met je klasgenoten is gewoon ook leuk en versterkt het groepsgevoel, al kan een beetje onderlinge competitie geen kwaad. We hopen dat de scholen en leerlingen massaal en gemotiveerd intekenen op dit gratis aanbod om het grootste loopfeest van Vlaanderen op gang te trekken. Zo stomen we meteen de volgende generatie ‘10 Milers’ klaar.”

De start van de Kids Mile zal in drie verschillende waves gebeuren, op basis van leeftijd: een wave met leerlingen van het eerste en tweede leerjaar, een voor het derde en vierde leerjaar en een voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar. Het startschot voor de eerste wave weerklinkt om 10u30. Start en finish liggen – idem als bij de Baloise Antwerp Short Run en Baloise Antwerp 10 Miles – op de Gloriantlaan op Linkeroever.

De start van de 6,8 km lange Baloise Antwerp Short Run is om 11u30. Ook dit is een afstand die traditioneel erg populair is bij jongeren. Tussen 13u30 en 15u05 tot slot worden alle deelnemers van de Baloise Antwerp 10 Miles op het 16,09 km lange parcours losgelaten. Ook voor de Baloise Antwerp Short Run en de Baloise Antwerp 10 Miles loopt er nog tot 31 maart een scholenactie: kinderen kunnen via hun school deelnemen aan een sterk gereduceerd tarief.

 

Deel dit bericht

Lees ook

Save the date!

27/04/2025