go-with-golazo-neg

Grootste loopfeest van het land verwelkomt opnieuw 30.000 lopers!

Golazo
Golazo

Nu zondag 24 april 2022 is ’t Stad opnieuw van de lopers. Voor deze 36ste editie van de AG Antwerp 10 Miles staan niet minder dan 30.000 deelnemers klaar in de startblokken. Ongeveer 1 deelnemer op 2 neemt deel via zijn / haar bedrijf, school of vereniging. Michaël Somers en Nina Lauwaert doen opnieuw een gooi naar de overwinning.

De eerste van vier waves gaat om 13u30 van start. Voor de vele duizenden deelnemers wordt het reikhalzend uitkijken naar de fantastische passages over onder meer de Kaaien en de Grote Markt. Ook de tot de verbeelding sprekende duik in de Kennedy- en de Waaslandtunnel voor de oversteek naar Rechteroever en terug, is een aantrekkingspool die onlosmakelijk verbonden is met de AG Antwerp 10 Miles.

Start en finish van de AG Antwerp 10 Miles liggen net als bij de voorbije editie van 10 oktober op de Gloriantlaan op Linkeroever. “In 2021 veranderden de start en finish van locatie op Linkeroever. Dat zorgde voor een gewaardeerd comfort bij onze deelnemers. Daarom bouwen we dit jaar verder op deze vernieuwde opstelling”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

“Vorige herfst konden we terug een live editie van de AG Antwerp 10 miles beleven, dit jaar wordt het opnieuw een editie op de vertrouwde datum eind april. Hoewel de recente wereldgebeurtenissen aantonen dat er nog weinig zekerheden zijn, keren we stilaan terug naar het normale leven waaraan we zo gehecht zijn. Vaste ankerpunten zoals de AG Antwerp 10 Miles, met 30.000 deelnemers toch één van de grootste massasportevenementen van dit land, verdienen dan ook al onze steun. AG supportert voor al wie aan de start verschijnt, groot en klein, jong en oud, fervent sporter of neofiet, in de overtuiging dat iedereen zijn vooropgestelde doel kan en zal bereiken” zegt Heidi Delobelle, CEO van title partner AG.

“We schrijven 14 september 1986. 800 deelnemers staan aan de start van de allereerste Becel 10 Miles. Loopminnend Antwerpen weet dan nog niet dat het met zijn gat in de boter valt. Dat we het nu in Antwerpen aan de lopende band op een lopen zetten, danken we in grote mate aan de AG Antwerp 10 Miles”, zegt schepen voor sport Peter Wouters. “Vandaag is editie nummer 36 in aantocht, met een indrukwekkend veelvoud aan loopfanaten of gelegenheidslopers, van alle leeftijden. Antwerpen is klaar om weer te vlammen, op en naast het geweldige parcours. Tienduizenden deelnemers lopen naar gezonde gewoonte de longen uit hun lijf terwijl de massaal aanwezige supporters hun exemplaren uit hun lijf schreeuwen. Ook in 2022 gaat onze sporthoofdstad laten zien waarom de AG Antwerp 10 Miles het grootste loopfeest van Vlaanderen is.”

AG ANTWERP SHORT RUN & KIDS RUN

Wie de 16 km van de 10 miles iets te veel van het goede vindt, kan ook kiezen voor de AG Antwerp Short Run (start om 11u30). Deze tocht van 6,8 km maakt een lus rond het Galgenweel, waar de lopers zullen genieten van een prachtig uitzicht over de Antwerpse skyline. Kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen hun energie kwijt in de 1,8 km lange Kids Run (start om 10u30). Over alle afstanden heen worden meer dan 30.000 inschrijvingen verwacht.

BEDRIJVENDORP VOLZET

De AG Antwerp 10 Miles is ook de jaarlijkse vaste afspraak voor heel wat bedrijven om samen met hun medewerkers en families letterlijk hun beste beentje voor te zetten. “Het event verwelkomt elk jaar steeds meer sportievelingen die deelnemen met hun bedrijf”, aldus Greg Broekmans. “Heel wat van die bedrijven gaan letterlijk ‘the extra mile’ en ontvangen hun lopers en sympathisanten in het gezellige bedrijvendorp, gelegen tussen start en finish. Dit jaar zien we een recordaantal bedrijven die een plek geboekt hebben in het bedrijvendorp. Dat is helemaal volzet. Er kan letterlijk geen tent meer bij”.

MICHAEL SOMERS LEIDT TOPVELD

Met Michaël Somers en Nina Lauwaert verwelkomt de organisatie de protagonisten van de najaarseditie 2021 opnieuw aan de start. Nina krijgt concurrentie van o.m. Liz Romo & Lore Tack, de winnares van de editie 2019.

Michaël Somers viel eind mei als een blok voor de AG Antwerp 10 Miles en pakte bij zijn debuut meteen de overwinning na een mooie strijd met Isaac Kimeli. “ Voortaan maak ik altijd ruimte in mijn planning voor de 10 Miles, want die wedstrijd wil ik nooit meer missen”, aldus Michaël Somers na de aankomst vorig jaar en dus staat hij er nu opnieuw.

Op de dit jaar afwezige Kimeli na, staan de overige atleten uit de top 5 van 2021 eveneens opnieuw aan de start. Thomas De Bock, Nick Van Peborgh en Ward Van Der Kelen zullen Somers het vuur aan de schenen leggen. Verder is het ook uitkijken naar de prestatie van Nicolaï Saké, revelatie van het voorbije veldloopseizoen en teamgenoot van Somers.

MOBILITEIT & NETHEID

Ook dit jaar pakt organisator Golazo uit met een flink uit de kluiten gewassen mobiliteitsplan. Tal van proactieve maatregelen moeten de in-en- uitstroom naar het evenement zo vlot en aangenaam mogelijk laten verlopen. Zowel deelnemers als toeschouwers worden gevraagd om vooral te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar de stad of Linkeroever te komen.

Het duurzaamheidsplan van de organisatie voorziet ook in een strak afvalbeheer bestaande uit o.a. gescheiden afvalverzameling en -ophaling, bio-afbeekbare bekers onderweg, herbruikbare bekers aan de drankstanden en de inzet van een stevig ‘green team’.

Deel dit bericht

Lees ook

Save the date!

27/04/2025