go-with-golazo-neg

Kom slim naar Antwerpen op zondag 23 april

Golazo
Golazo

Op zondag 23 april zullen tienduizenden lopers en toeschouwers naar Antwerpen afzakken voor de 37ste editie van de Baloise Antwerp 10 Miles. Het openbaar vervoer en de fiets zijn de meest aangewezen vervoermiddelen. Op www.slimnaarantwerpen.be kan iedereen de meest up-to-date mobiliteitsinfo omtrent het evenement raadplegen. Een gouden raad voor alle deelnemers: vertrek tijdig naar Antwerpen, probeer anderhalf uur voor de start van je wedstrijd ter plaatse te zijn zondag.

Het grootste loopfeest van het land start zondag om 10u30 met de Kids Mile, een 1,8 km lange run voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Een uur later weerklinkt het startschot voor de 6,8 km lange Baloise Antwerp Short Run. De deelnemers aan de Baloise Antwerp 10 Miles vertrekken gespreid over vier startwaves: om 13u30, 13u55, 14u20 en 14u55. Inschrijven voor de Kids Mile en de Baloise Antwerp Short Run kan nog, maar voor de 10 mijl zelf is woensdag al de door de organisatie gestelde deelnemerslimiet van 31.000 bereikt. Over de drie afstanden heen staat de inschrijvingsteller momenteel op ruim 37.000.

Met een recordaantal lopers en een veelvoud aan supporters en toeschouwers belooft het zondag bijzonder druk te worden in Antwerpen. De organisatie van de Baloise Antwerp 10 Miles raadt de deelnemers aan om de op zondag tussen 12u en 14u verwachte drukte maximaal te vermijden en al op zaterdag je borstnummer te komen afhalen. Dit kan tussen 10u en 17u op het Frederik van Eedenplein op Linkeroever, op zondag kan dit tussen 9u en 15u.

Ook wie zaterdag alles al in orde gebracht heeft, kan zondag toch maar beter op tijd naar Antwerpen komen. Wie rekening houdt met de raadgevingen van Slim naar Antwerpen zal niet voor verrassingen komen te staan en kan stressvrij toeleven naar de populairste stadsloop van België. Iedereen kan zijn ideale reisroute uitstippelen via de multimodale routeplanner op de website of app van Slim naar Antwerpen.

De Baloise Antwerp 10 Miles start en finisht op Linkeroever en maakt ook een lus in de binnenstad, op Rechteroever. De beste manier om naar Antwerpen te komen is via het openbaar vervoer en/of per (deel)fiets. Wie toch met de auto komt, kan best vermijden de Schelde te kruisen in de buurt van Antwerpen. Er zullen immers een aantal belangrijke tunnels afgesloten worden.

Voor het autoverkeer worden volgende belangrijke tunnels afgesloten op zondag 23 april:

• Kennedytunnel in de richting van Nederland afgesloten van 11u30 tot 17u
• Waaslandtunnel in beide richtingen afgesloten van 9u30 tot 19u
• Jan De Vostunnel afgesloten richting Antwerpen van 10u30 tot 17u
• Bolivartunnel afgesloten richting centrum van 10u30 tot 17u

Daarnaast zullen er ook heel wat straten op Linkeroever en in de binnenstad afgesloten zijn voor het autoverkeer. Automobilisten blijven best ‘op hun eigen oever’ en kunnen hun wagen achterlaten op een Park and Ride aan de rand van de stad om dan over te stappen op het openbaar vervoer of een deelfiets.

De gemakkelijkste manier om je tijdens de Baloise Antwerp 10 Miles te verplaatsen is te voet, in combinatie met een (deel)fiets. Hou er bij het uitstippelen van je route wel rekening mee dat je op zondag 23 april niet met de fiets van Linkeroever naar Rechteroever of omgekeerd kan.

Drie manieren om (als voetganger) de Schelde te kruisen:

• Voetgangerstunnel tussen Sint-Jansvliet en Linkeroever (enkel voetgangers, steps en fietsen worden niet toegelaten; tussen 9u30 en 20u)
• Sint-Annaveer (gratis; extra capaciteit voorzien) tussen het Steenplein en Linkeroever (enkel voetgangers, steps en fietsen niet toegelaten)
• Tram 3, 5, 9 of 15

De capaciteit van de drie opties wordt doorlopend gemonitord. Stewards wijzen je de weg naar de snelste optie. Volg dus zeker hun instructies.

Je kan jouw fiets parkeren in verschillende tijdelijke fietsenstalling op beide oevers:

Rechteroever:
• Op Sint-Jansvliet, aan de ingang van de voetgangerstunnel
• Op het Steenplein, aan de veerdienst
• Op de Teniersplaats in het centrum van Antwerpen als je een afgesloten fietsenstalling met camerabewaking zoekt (24 uur gratis)

Linkeroever:
• aan het Frederik van Eedenplein

Programma zondag 23 april 2023:

• 10u30 Kids Mile 1,8 km (4-12 jaar)
• 11u30 Baloise Antwerp Short Run 6,8 km
• 13u30u Baloise Antwerp 10 Miles (start in 4 waves: 13u30 – 13u55 – 14u20 – 14u45)

Alle mobiliteitsinfo: www.slimnaarantwerpen.be

Deel dit bericht

Lees ook

Save the date!

27/04/2025