Goede doel

ONKLOPBAAR!

Samen bewegen is gezond. Meer nog, bewegen en sociale contacten zijn essentieel ook als je gezondheid het even laat afweten. Daarom zet het UZA extra in op beweegtraject ONKLOPBAAR!

Dit is geen gewoon beweegprogramma; het is een verbindend traject dat patiënten met diverse aandoeningen samenbrengt rond een buitengewoon doel – deelname aan de legendarische Baloise Antwerp 10 Miles.

Onklopbaar gaat verder dan alleen fysieke activiteit. Het doormaken en herstellen van een ernstige ziekte is op elke leeftijd een levens veranderde gebeurtenis. Vaak zijn er ook “onzichtbare” gevolgen, zoals vermoeidheid, prikkelgevoeligheid, geheugenproblemen, angst- en stemmingsstoornissen dewelke een grote impact hebben op de levenskwaliteit.

Regelmatige lichaamsbeweging helpt om deze negatieve gevoelens te controleren en het zelfvertrouwen van patiënten te vergroten. Toch zijn veel patiënten bang om terug te gaan sporten. Door te trainen in groep en onder medische begeleiding trachten we met dit project de drempel naar het hernemen van sportactiviteiten voor patiënten te verkleinen. En zo in groep de eigen ziekte te overstijgen.

Het is een kans om grenzen te verleggen, obstakels te overwinnen en te bewijzen dat ongeacht de uitdagingen waarmee je geconfronteerd wordt, je ongelooflijke prestaties kunt neerzetten. Samen zullen we laten zien dat veerkracht, vastberadenheid en gemeenschap onklopbaar zijn!

Dit programma is ontworpen om iedereen te verwelkomen, ongeacht de achtergrond of leeftijd. Deskundige coaches begeleiden en ondersteunen bij elke stap de weg naar de Baloise Antwerp 10 Miles.

Zorg er samen met de UZA foundation voor dat dit krachtige traject toegankelijk wordt voor zo veel mogelijk verschillende hart, Parkinson, beroerte, nko en kankerpatiënten. Steun de kracht van samenhorigheid, de vreugde van beweging en het gevoel van overwinning. Samen zullen we bewijzen dat niets onmogelijk is. Doe mee met ons en word onklopbaar!           

Jouw steun maakt deze beweegtrajecten mogelijk.

Wil jij dit project van UZA foundation steunen? Bestel bij je inschrijving het officieel Baloise Antwerp 10 Miles loopshirt. Per verkocht T-shirt gaat er 10 EUR naar UZA foundation.

Meer info vind je op: ONKLOPBAAR | UZA

Liever een vrijblijvende gift? Doneren kan via https://www.uza.be/schenking. Vanaf 40 euro of meer ontvang je een fiscaal attest.