Goede doel

Sport helpt (ex) patiënten bij hun herstel

Bewegen is gezond. Ook als je gezondheid het even laat afweten is beweging belangrijk. Daarom zetten we binnen het UZA extra in op beweging bij onze patiënten. We richten ons op beweegtrajecten die opgericht zijn voor patiënten die reeds de revalidatie binnen het ziekenhuis en ziektetraject gevolgd hebben. 

Deze trajecten zorgen voor een transitie tussen de revalidatie in het ziekenhuis en de begeleiding in een thuissituatie. Naast de fysieke voordelen, heeft zo’n beweegtraject en het bewegen ook een positieve impact op de mentale weerbaarheid: actieve patiënten blijken minder last te hebben van angsten en depressieve gevoelens en herwinnen sneller hun zelfvertrouwen. Binnen het UZA hebben we een brede waaier aan trajecten. Dit gaat van een looptraject tot een specifiek golf of kanotraject.

Jouw steun maakt deze sporttrajecten mogelijk, en is een belangrijke hefboom voor de vrijwillige inzet van al onze buddy’s.

Wil jij dit project van UZA foundation steunen? Bestel bij je inschrijving het officieel Baloise Antwerp 10 Miles loopshirt. Per verkocht T-shirt gaat er 10 EUR naar UZA foundation.

Meer info vind je op: https://www.uza.be/uza-foundation/fondsen/fonds-beweegtrajecten

Liever een vrijblijvende gift? Doneren kan via https://www.uza.be/schenking. Vanaf 40 euro of meer ontvang je een fiscaal attest.