go-with-golazo-neg

Baloise Antwerp 10 Miles trekt voor het eerst langs het MAS

Golazo
Golazo

Op zondag 23 april staat in Antwerpen de 37ste editie van de Baloise Antwerp 10 Miles op het menu. Het grootste loopevent van het land pakt dit jaar uit met een in de binnenstad licht hertekend parcours. Voor het eerst zullen de tienduizenden deelnemers langs het MAS lopen. Ongewijzigd zijn de beroemde en felgesmaakte passages door de Kennedy- en Waaslandtunnel en over de Grote Markt.

Start en finish van de Baloise Antwerp 10 Miles liggen voor het derde jaar op rij in de Gloriantlaan op Linkeroever. Na de pittige maar leuke passage door de Kennedytunnel en groet aan het Vlinderpaleis volgt de traditionele doortocht door het historische centrum van Antwerpen. De eyecatchers zijn talrijk aanwezig: het recent gerenoveerde KMSKA op het levendige Zuid, de Kaaien langs de Schelde, het statige Stadhuis op de Grote Markt, … Leuk extraatje: na de renovatie van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal zal de toren vanop de Suikerrui opnieuw in volle glorie te bewonderen zijn.

Hotspot Hessenplein

Het traject tussen Grote Markt en Waaslandtunnel ziet er dit jaar iets anders uit. Geen passage meer over de Meir, maar wel over de Stadswaag, in het hart van de studentenbuurt. Ook helemaal nieuw is de lus langs het MAS, het iconische Museum aan de Stroom op het Eilandje. Ook het Felix Pakhuis op de Godefriduskaai, langs de kade van de jachthaven van het Willemdok, is een nieuwe eyecatcher op het parcours.

Door de integratie van de lus langs het MAS wordt het Hessenplein dé hotspot voor toeschouwers en supporters. Deelnemers zullen hier op korte tijd maar liefst drie keer passeren, een laatste keer als ze afscheid nemen van de rechteroever en de Antwerpse binnenstad en de Waaslandtunnel induiken om de laatste kilometers aan te vatten. Ideaal om als supporter je vrienden of familie meer dan één keer toe te juichen zonder zelf de 10 Miles te lopen.

Al meer dan 22.000 inschrijvingen

Zelf lopen is natuurlijk nog altijd het leukst. De inschrijvingen voor de Baloise Antwerp 10 Miles – en voor de Baloise Antwerp Short Run (6,8 km) en de Kids Mile (1,8 km) – lopen ook dit jaar als een trein. Momenteel staat de teller al op meer dan 22.000. Wie voor 1 april inschrijft, krijgt een borstnummer met daarop zijn of haar voornaam– ideaal om je onderweg te laten aanmoedigen. Late beslissers kunnen ook nog altijd meedoen. Online inschrijven is mogelijk tot en met zaterdag 22 april.

PRAKTISCHE INFO BALOISE ANTWERP 10 MILES

Programma zondag 23 april 2023:
• 10u30: start eerste wave Kids Mile (1,8 km)
• 10u50: laatste start Kids Mile
• 11u30: start eerste wave Baloise Antwerp Short Run (6,8 km)
• 11u50: laatste start Baloise Antwerp Short Run
• 13u30: start eerste wave Baloise Antwerp 10 Miles
• 15u05: laatste start Baloise Antwerp 10 Miles

Start & finish:
Gloriantlaan, Linkeroever

Deel dit bericht

Lees ook

Save the date!

27/04/2025